Nieuwbouwproject Rotterdam

De Copernicuslaan is één van de statige lanen in de populaire nieuwe wijk Park 16Hoven. Park 16Hoven bevindt zich in Rotterdam Noord, midden in het groen en toch op steenworp afstand van het centrum van Rotterdam.

De sfeer van Noorderkroon wordt bepaald door een tijdloze en expressieve baksteenarchitectuur. Inspiratie voor deze architectuur is gehaald uit chique Rotterdamse jaren ‘30 huizen. Erkers over de volledige breedte van de woning met grote glasoppervlakken zorgen voor een mooie overgang van binnen naar buiten. Vanuit de woonkamer kunt u prachtig overhoeks wegkijken. Flinke dakoverstekken, bijzondere metselwerkdetails zoals de penanten en geaccentueerde entrees geven de woningen charme, rijkheid en allure. Abstract gedetailleerde verticale raamopeningen benadrukken de steile dwarskappen en contrasteren met het horizontale beeld op de begane grond. Door het gebruik van verschillende tinten metselwerk ontstaat een gevarieerd, maar harmonieus straatbeeld.

Elementen die Noorderkroon een speciaal karakter geven zijn de hoekerkers aan voor- of achterzijde, als onderdeel van de kap. Op een aantal plekken in de straat wordt dit middel ingezet als stedenbouwkundig accent. In combinatie met grote gemetselde schoorstenen zorgen deze erkers voor nog meer woonplezier.